Piše: jkasalo

Kategorija:

Datum: 28.06.2021.

I sustav kvalitete u Sferi Visiji ide dalje

Na samom početku prilikom opremanja proizvodnog prostora tijekom 2017. godine vodili smo se pravilima Dobre proizvođačke prakse za proizvodnju kozmetičkih proizvoda (eng. GMP). Implementirani sustav temelji se na normi HRN EN ISO 22 716 Dobra proizvođačka praksa (DPP) – Smjernice za dobru proizvođačku praksu.

U sklopu provođenje aktivnosti EU projekta „Sfera Visia ide dalje“ u travnju smo proveli prvi interni audit, tzv. desk-audit ili audit dokumentacije. Auditor ispred firme DGV Consulting bila je gospođa dr.sc Donatella Verbanac a ciljevi su bili ocijeniti usklađenost dokumentacije sa zahtjevima ISO 22 716 i predložiti mjere za poboljšanje. Nesuglasnosti nisu pronađene te je donesen zaključak da je firma spremna za iduću fazu u kojoj će se provesti audit implementacije. Ovaj nas izazov očekuje u proljeće iduće godine.

i-sustav-kvalitete-u-sferi-visiji-ide-dalje-1

Sustavu kvalitete doprinijet će uvelike i radovi na proizvodnoj opremi koji su također dio aktivnosti spomenutog projekta a trošak radova u potpunosti financira Europski socijalni fond. Proveli smo postupak nabave i sklopili ugovor s najpovoljnijim ponuditeljem. Tvrtka Comprehensive Water Technology (CWT) u vlasništvu Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu uspješno se bavi akademskim poduzetništvom i za naše je potrebe kreirala savršeno rješenje za prilagodbu postojeće opreme za proizvodnju tekućih sapuna. Trenutno smo u postupku nabave potrebnih komponenata i izrade preinaka na reaktoru za proizvodnju kojima će se omogućiti siguran i jednostavan rad slijepim i slabovidnim djelatnicima naše firme.

Podijeli objavu:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Pogledajte i druge objave