Piše: jkasalo

Kategorija:

Datum: 29.09.2021.

Sfera Visia ide dalje

Prije godinu dana, točnije 29.09.2020., poduzeće za društveno poduzetništvo, SFERA VISIA j.d.o.o, osnovano od strane Udruge slijepih Zagreb s ciljem zapošljavanja slijepih i slabovidnih osoba, započelo je s provedbom projekta „Sfera Visia ide dalje“ i započeli su s proizvodnjom tekućih sapuna, pod nazivom Dodir prirode.

Danas, nakon godine dana provedbe, rezultati projekta već su vidljivi. Zaposlene su tri nove djelatnice, automatizacija i prilagodba reaktora za proizvodnju tekućeg sapuna je u tijeku a ovih dana bit će stavljen na tržište i prvi od tri nove vrste tekućeg sapuna. Riječ je o dezinfekcijskom tekućem sapunu za pranje ruku iz linije proizvoda DODIR PRIRODE.

Dezinfekcijski sapun proizveden je po tradicionalnoj recepturi kuhanjem biljnih ulja i kalijeve lužine s dodatkom aktivne tvari benzalkonijevog klorida, izopropilnog alkohola i kombinacijom eteričnih ulja lavande i čajevca bez sintetskih mirisa, pjenila i bojila.

Ovaj projekt sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda natječajem „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.016.275,00 HRK od čega su bespovratna sredstva u iznosu od 832.181,80 HRK.

Provedba ovog projekta omogućit će nova zapošljavanja, prilagodbu postojeće opreme za rad osoba oštećenog vida i stavljanje novih proizvoda na tržište. Cilj projekta je ojačati kapacitete društvenog poduzeća za konkurentnost na tržištu. Razdoblje provedbe projekta traje do 28.03.2023. Ovim projektom očekuje se zapošljavanje slijepih i slabovidnih osoba, prilagođavanje postojeće opreme za rad osoba oštećenog vida, uvođenje novih proizvoda na tržište.

Podijeli objavu:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Pogledajte i druge objave